BuszON Programcsomag

Közösségi Közlekedési Információs Rendszer

Tömegközlekedési folyamatok hatékony és széleskörű támogatása!

BuszON Programcsomag - Közösségi Közlekedési Információs Rendszer
Felkeltette érdeklődését a BuszON Programcsomag? Kérje ingyenes rendszerbemutatónkat!
Ugrás a lap tetejére!

Mi a BuszON Közösségi Közlekedési Információs Rendszer?

A BuszON egy a tömegközlekedési folyamatok támogatására kifejlesztett moduláris felépítésű programcsomag, melynek segítségével a közösségi közlekedés infrastruktúrája, valamint a kereskedelemben kapható mobiljegyek ellenőrzésére egyaránt lehetőség nyílik. A BuszON egy olyan szakalkalmazás, amivel a közösségi közlekedést irányító szervezetek információt szerezhetnek a tömegközlekedési rendszer minőségének állapotáról, és az adott rendszer vonalainak terheltségéről is. A programcsomag kétféle interfészen keresztül (MÁV JÉ, NM) képes mobiljegyek ellenőrzésére, ami lehetővé teszi az utazásban résztvevők jogosultságainak ellenőrzését is.

BuszON Programcsomag szerkezeti felépítés
BuszON Programcsomag szerkezeti felépítés

Hogyan működik a BuszON programcsomag?

A programcsomagot használó ellenőrök Android alapú okoseszközök segítségével ellenőrizhetik az utazási jogosultságok meglétét, és a fizikai infrastruktúra minőségi követelményeit. Az ellenőrök által rögzített adatok egy központi adatbázisba kerülnek, amik a későbbiekben statisztikák, kimutatások alapjául szolgálhatnak. A rögzített adatokat webes felületen tekinthetik meg a közösségi közlekedést menedzselő munkatársak, ezzel segítve az ellenőrzések koordinációját.

BuszON Programcsomag - Android alapú ellenőrző alkalmazás - Bejelentkezés
BuszON Programcsomag - Android alapú ellenőrző alkalmazás - Jellegválasztás
BuszON Programcsomag - Android alapú ellenőrző alkalmazás - Ellenőrzési lista
BuszON Programcsomag - Android alapú ellenőrző alkalmazás

Moduláris felépítés, rugalmas költségek

A BuszON programcsomag moduláris felépítésű, így az adott munkafolyamatot érintő üzleti folyamatoknak megfelelő programrészek megrendelésére is van lehetőség. A programcsomag az adott közösségi közlekedést irányító társaságra szabható, így a költségek rugalmasan tervezhetőkké válnak. A programcsomag jelenleg az alábbi opcionálisan választható modulokból áll:

puzzle

Mobiljegy Ellenőrző Modul

A modul segítségével az ellenőrök az elektronikusan megvásárolható mobiljegyek ellenőrzését végezhetik el, azonnal választ kapva arra, hogy az utas utazási jogosultságai rendben vannak-e, az ehhez szükséges interfészek rendelkezésre állásának segítségével. A modul másik fő funkciója a mobiljegyek ellenőrzésekor történő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer valamint a MÁV JÉ Rendszer irányába történő lekérdezések naplózása, nyilvántartása, és az diszpécserek számára történő rendelkezésre bocsátása. A lekérdezett adatok tárolása lehetőséget biztosít a reklamációk érkezésekor történő visszakeresésre, valamint statisztikák készítésére.

Tovább olvasok

puzzle

Infrastruktúra Ellenőrző Modul

A modul célja a tömegközlekedési rendszer fizikai infrastruktúrájának (megállóhelyek, járművek, sofőrök stb.) ellenőrzése, a hibák, észrevételek rögzítése, a közlekedési társaság által előzetesen definiált ellenőrzési check-lista alapján. Az ellenőrzést végző munkatársak, Android alapú okostelefonok segítségével egy központi adatbázisba rögzíthetik az ellenőrzéssel összefüggő adatokat, képeket, vagy az ellenőrzés végeredményét. Az ellenőrzési adatokat a közösségi közlekedés menedzselést végző kollégák egy webes felületen tekinthetnek meg. A modul a hibát/hiányosságot feltárt ellenőrzések visszaellenőrzésére is felhívja a figyelmet, melynek elvégzésére szintén lehetőséget biztosít.

Tovább olvasok

Technikai követelmények

A BuszON Programcsomag többféle szoftverkomponensből álló rendszer, mely futtatása eltérő eszközöket igényel. Az eszközpark követelményeinek meghatározásában és az eszközök beszerzési forrássainak megadásával cégünk szakemberei készséggel tudnak segítséget nyújtani. Az alábbiakban részletezzük a BuszON Programcsomag szoftverkomponenseinek technikai követelményeit és általunk támogatott eszközökre is javaslatot teszünk.

Utcai ellenőrző alkalmazás

Minimális

 • Android alapú okostelefon
 • Android 8.0 vagy újabb
 • Legalább 480x800 dpi felbontás
 • Legalább 1 GB RAM
 • Legalább 1 GHz (dualCore) CPU
 • 3G/4G/5G támogatás
 • GPS
 • Bluetooth

Ajánlott

 • Android alapú okostelefon
 • Android 11 vagy újabb
 • Legalább 480x800 dpi felbontás
 • Legalább 1 GB RAM
 • Legalább 2 GHz CPU
 • 3G/4G/5G támogatás
 • GPS
 • Bluetooth

Adatátvitel

SIM kártya adatcsomag szolgáltatás. Az utcai ellenőrző alkalmazást futtató készülékek szolgáltatófüggetlen adatcsomagokat használhatnak, legalább 5 GB/hónap adatforgalommal. Telefon funkció használata esetén hanghívásra is alkalmas SIM kártya szükséges.

Az alábbi eszközök már bizonyítottak

Okostelefonok: Samsung Galaxy A, J és S sorozat

Mi érdekelte ügyfeleinket?

Az alábbi kérdéseket gyakran nekünk szegezik, ha valaki érdeklődik a BuszON programcsomagunk iránt. Önben is felmerültek ezek a kérdések?

Van-e a MININFORM Kft-nek telefonos ügyfélszolgálata?

Természetesen igen. Munkanapokon 8-16 óra között felkészült kollégák várják ügyfeleink hívását.

Az ellenőrök által használt okostelefonokat mennyire tudják a felhasználók saját céljaikra használni (internetezés, chatelés, stb…)?

A BuszON Programcsomag futtatására használt okostelefon a programcsomag feltelepítése után, célhardverré, munkaeszközzé válik, azon az alkalmazáson kívül, más alkalmazás futtatása nem engedélyezett. Telefonhívás szabadon nem kezdeményezhető, természetesen hívásokat tud rajta fogadni.

Az ellenőrök által használt okostelefonok mobil szolgáltatójára van-e megkötés, vagy szabadon választható?

A BuszON Programcsomag futtatására használt okostelefonban bármely Magyarországi szolgáltató (Telekom, Vodafone, Yettel) SIM kártyája használható.

A Nemzeti Mobilfizetési rendszer mobil jegyei mely applikációkban vásárolhatók meg?

Jelenlegi információnk szerint: BudapestGO, Simple, K&H, Yettel, Wallet, Voxpay, Telekom, CityApp, Interticket, Nemzetim Mobilfizetési Zrt (https://mobiljegy.nmzrt.hu/)

Mobil jegyek vásárlási plattformja bővíthető?

Természetesen igen. Amennyiben a bővítés a MÁV és Nemzeti Mobilfizetési rendszeren kívül esik, úgy a BuszON Programcsomag utazási jogosultság lekérdezéséhez használt interfész is bővítést, fejlesztést igényel.

Miért válassza a BuszON Programcsomagot?

A tömegközlekedési rendszer hatékony és modern támogatása

Ellenőrök visszajelzései alapján kialakított mobil alkalmazás

Könnyen kezelhető központi webes felület a diszpécsereknek, munkatársaknak

Moduláris felépítés, egyedi igényre szabhatóság

Ügyfélszolgálat és teljes körű terméktámogatás

BuszON Programcsomag - Közösségi Közlekedési Információs Rendszer

Miért válassza a Mininformot?

Teljeskörű
Üzemeltetői
Támogatás
Azonnali,
akár telefonos
segítségnyújtás
Rugalmas
Felhasználói
Igénykezelés
Móra József
Vezető

A nyújtott szolgáltatás mindenben megfelel az elvárásainknak, teljes mértékben elégedettek vagyunk.


Felkeltettük érdeklődését?

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy bővebb információkkal szolgálhassunk rendszerünkkel kapcsolatban!

Alábbi űrlapunk kitöltésével kérje ingyenes rendszerbemutatónkat, ahol munkatársunkkal megbeszélheti az Ön által irányított szervezet egyedi igényeit!

A következő modulok érdekelnek (Mind / Egyik sem):

Rendszerbemutató kérése