Telefon: +36 62 555-835 Fax: +36 62 555-836 E-mail:

kozterulet-150x150.jpg

Közterületi Szabálysértés Nyilvántartó Rendszer

A KÖZREND rendszer használatával nagymértékben csökken az adminisztratív munka, így a felügyelők ott lehetnek a legtöbbet, ahol a legnagyobb szükség van rájuk – a közterületeken.

A KÖZREND rendszer nyilvántartja a közterületi szabálysértések összességét oly módon, hogy lehetővé teszi a kötelezően előírt időszakos jelentések elkészítését mind az önkormányzat, mind pedig a törvényi szabályozásokban előírt hatóságok felé. Folyamatos lekérdezést biztosít a kiszabott bírságokról szabálysértési típusok és sok más egyéb szempont alapján.

Az adminisztratív munka töredékére csökkenthető a beépített sablon alapú levelezéssel, mely kiegészítve a csekk és tértivevény nyomtatással pillanatok alatt elkészíti akár több nap eseteinek komplett anyagát.

A felügyelők a közterületek ellenőrzése során az adatokat közvetlenül az utcai számítógépként alkalmazott okostelefonba vihetik be és azonnal elkészíthetik a szükséges dokumentumokat a helyszínen a mobil nyomtató segítségével. Az esetek azonnal továbbítódnak a központi adatbázisba, ahol azonnal megkezdhető a feldolgozásuk.

A KÖZREND rendszer néhány fontos jellemzője:

  • teljes körű nyilvántartást biztosít a közterületekről, a szabálysértési jogcímekről
  • számos szempont szerinti lekérdezés a kiszabott bírságokról
  • távollétes és helyszíni bírság kezelése
  • levelezés a határidők figyelésével, módosítható levélsablonok segítségével
  • tértivevény és csekk nyomtatás rugalmas tartalommal
  • csoportos adatlekérés (BM) és elektronikus banki befizetés kezelés
  • külterületek ellenőrzése műholdas (GPS) támogatással
  • statisztikák és kimutatások vezetői szempontból

A KÖZREND rendszert folyamatosan bővítjük új opciókkal, a rendszer üzemeltethető Budapest felügyeleteinél, nagy és kisvárosokban egyaránt.

Így például a város rendjének biztosítása érdekében a KÖZREND rendszert kiegészítettük egy új szolgáltatással. Az Észlelések modul használatával a felügyelők értesíthetik a város szolgáltatóit olyan rendellenességekről, amelyeket el kell hárítani. Így például a vakolatomlásról, a közlekedési tábla hiányáról, vagy a megrongált buszmegállóról észlelt információ azonnal megjelenik annál a szervezetnél, aki az adott esetben eljárni köteles.

Az ügyfélbarát rendszer

A KÖZREND rendszerhez illesztett ÜGYFÉLKAPU megoldás lehetőséget ad a szabálysértőnek, hogy ügyét naprakészen megtekinthesse interneten keresztül, ezzel az ügyfélszolgálati munkát és a reklamációkat csökkentve. Az ÜGYFÉLKAPU adatai szinkronban vannak az ügymenettel, így az ügyfél bármikor tájékozódhat az eset állapotáról és a fizetendő bírság pontos összegéről is.